Arabicara telah mengadakan kelas LIVE Taudhih sekali sebulan sejak tahun 2021 dengan pelbagai topik seperti berikut:

Ilmu Nahu mengajarkan kita untuk mengetahui susunan kata dan kalimat bahasa Arab yang baik dan betul

Untuk tahun 2023 kita telah pelajari 5 topik baharu, menjadikan jumlah topik Taudhih dalam Bahasapp adalah sebanyak 20 topik.

Semua topik di atas telah dibahas dalam kelas-kelas yang sebelum ini

P/s: Rakaman boleh didapati di "Kursus Bahasa Arab"

SIAPAKAH PENSYARAHNYA?

USTAZ MUHAMMAD ARIF BIN ABDUL RAHMAN

Master of Arts in Arabic Linguistic Studies, IIUM.
Beliau berpengalaman mengajar bahasa Arab selama lebih 5 tahun
dan merupakan salah seorang instruktor Arabicara sejak tahun 2020. Kini berkhidmat sebagai
pensyarah di Universiti Sains Islam Malaysia.

Teknik penyampaian beliau sangat jelas dan digemari pelajar sekolah dan juga dewasa;
sangat efektif untuk memberi pendedahan bahasa Arab kepada yang belum pernah belajar mahupun yang mempunyai asas bahasa Arab. Beliau berkemahiran dalam mengupas sesuatu topik dengan terperinci dan mudah difahami.

  • Pertama kali dengar "Fi'il Sahih"
  • Tak pasti topik ini penting ke tidak untuk dipelajari
  • Dah cuba baca sendiri tapi masih tak faham topik Fi'il Sahih 
  • Tak jelas apa kaitan Fi'il Sahih ni dengan wazan -wazan tertentu

Jika ada banyak tanda tanya dan masalah seperti di atas yang anda alami,

KELAS TAUDHIH "FI'IL SAHIH" AKAN DIJALANKAN BAGI MEMBANTU PELAJAR TAHAP RENDAH
MEMAHAMI TOPIK INI DENGAN RINGKAS DAN MUDAH.
  1. Mengetahui apa itu Fi'il Sahih.
  2. Mengenali jenis-jenis Fi'il Sahih.
  3. Menelusuri contoh bagi jenis-jenis Fi'il Sahih dalam Al-quran.
  4. Mengetahui apa perbezaan Fi'il Sahih dan Fi'il Mu'tal.
  • Peserta akan didedahkan dengan jenis-jenis Fi'il Sahih, sekali gus membantu pelajar untuk menambah baik kefahaman ketika memahami wazan kan kaedah pertukarannya dalam Bahasa Arab.
  • Pelajar akan mengetahui kaedah mudah memahami topik ini.

Bagaimana kelas dijalankan?

Sangat mudah. Pembelajaran akan di sampaikan secara LIVE menggunakan platform Google Meet. Boleh akses secara online di mana-mana sahaja menggunakan handphone, tablet, pc atau laptop. Tak perlu download aplikasi jika tidak ada. Cukup tekan link sahaja nanti, Tuan Puan sudah pun berada dalam kelas.

Nota ada? Ada, nota kami akan berikan awal sebelum hari kelas bermula.

Akan ada rakaman tak?Ada, ia boleh diakses seumur hidup
di Bahasapp, boleh tengok semula berulang kali selepas kelas, kefahaman pun makin bertambah.

Selain itu, ada sesi SOAL JAWAB bersama ustaz di akhir kelas.

Sangat lengkap dan mudah kan? 

Jom lihat video gambaran kelas di bawah.


Bagaimana nak sertai kelas? Berapa yuran?

Yuran dikenakan hanya RM80* sahaja!!
Selepas pendaftaran/pembayaran, anda akan diberikan link group Whatsapp. Nantikan info dan update terbaru tentang kelas di dalam group nanti.

6 MAC 2024
Hari Rabu
Jam 9.00-10.30 malam

DISKAUN 50% UNTUK 30 ORANG TERAWAL!
HARGA ASAL: RM 80
RM40
  • Percuma Nota PDF
  • Percuma Rakaman Kelas
  • Sesi Q&A (LIVE)
  • Bimbingan Latihan (LIVE)
  • E-Sijil 
*Pendaftaran boleh dibuat secara online (isi maklumat di borang bawah), atau melalui admin di Whatsapp
00

Hari

00

Jam

00

Minit

00

Saat

1
Maklumat
2
Pembayaran

Your Product

Products
Price
1
FI'IL SAHIH (LIVE 6 MAC)
Buy 1 and Save RM40.00 (50.00%)
1
RM40.00

Customer Information

Order Summary

Product
Total
1
FI'IL SAHIH (LIVE 6 MAC)
FI'IL SAHIH (LIVE 6 MAC) × 1
RM40.00
Subtotal RM40.00
Total RM40.00

Payment Information

All transactions are secure and encrypted. Credit card information is never stored on our servers.

  • Pay securely with toyyibPay.

Your personal data will be used to process your order, support your experience throughout this website, and for other purposes described in our privacy policy.

* 100% Secure & Safe Payments *